Followers

Sunday, 6 August 2017

New Zealand: Sydney and Hello Akaroa

Salam... Rindu x nak bace blog saya?? hihi perasan blogger femes jap. Since fulltime agent ni satunye Travel pun dah kene cut. Time nk blog langsung xde. Tak macam makan gaji dulu. Bile dah settle semua keje leh la skodeng blog.. Ni keje x penah settle. Tapi malam ni cik pae dok Spital jaga bonda. memalam xleh tido sebab xde tempat nk tido maka kite curik masa taip blog jap. Tetibe rasa janggal plak nk start sebab kene sorting gambar je nan beribu tu.. ehem sangat weh.. Tapi demi nk jimat masa untuk kluar gak entry mlm ni.. Kite just resize je.. x de la edit. Lawa dah kot.. hihi.

New Zealand ni mmg dah ade dalam Dreamboard pae 2016. So nk jugak gi. Dah ade peluang maka kite rembat jer la. Percutian kali ni mmg xde mewah sangat pun tp mmg puas hati. Gambar nk tengok leh la skodeng ig faizah__mohamed. underscore 2 kali. scroll la jejauh gitu.

Flight kami KL to sydney to Christchurch. So dapat spend 1 hari kat Sydney. Naik uber dari airport to hotel. Ke Opera house pun naik uber. Lebih senang n jimat.

 Jalan jalan kat area Darling Harbour.

 Otw nk naik cruise.

 Selfie time

 Besar Cruise ni
Bertabahla dengan gambar posing mcm ni
macam ni

 dan macam ni jugak.

Harbour Bridge

 Luna Park

Harbour bridge lagik

 Opera House from cruise.

Kami stay 1 hari jer di Sydney. Sempat la jugak makan Fish n Chip kat sana. Kagum gak aku belek2 ig xde update pasal fish n chip ni.. Baru teringat kat Sydney mmg xde wifi bersepah persis Korea and Japan. Sama la jugak kat NZ. Dapat wifi kat guesthouse punye la rahmat besar. hihi. So xde wifi xdela life update kat ig tu kan. 
Malam tu kami fly from Sydney to Christchurch. Time different menyebabkan aku rase malam panjang giler... Fly dah malam tp sampai airport CHC mcm masih awal malam.. X tau nk tido ke nak buat ape.. so mmg lama giler kitorang mereput kat airport CHC tunggu pagi untuk shutter kereta sewa amik kami. Destinasi kami yang pertama ialah Akaroa.. Bak kate auntie yang join trip kami. Akak Rokiah katenye. View sepanjang perjalanan mmg awesome. hijau jer. Kalau ikotkan mau beratus gambar view. Kalau nak gak tgok pi la skodeng FB scroll laju2 gak sbb bulan 11 taun lepas kan. hihi.

 muka sememeh sbb direct dr airport ni. 

Cubaan melompat tp jejak gak :p

Landscape yang cantek sepanjang jalan

Kegigihan abam cameraman. Gambar letup2 credit to Janggel

 Bunga nan terjuntai

 Ros pun segar bugar

 bunga dicelah bunga

 Geram giler dengan rose ni

 Ha jenuh cameraman setting ni... 

 Banyak betul bunga.. sana sini bunga 

 Sekuntum lagik bunga dicelah bunga.

 Naik basikal pun boleh

 Setiap rumah disini mesti ade landskap bunga y cun.
bunga besar2 plak tu.

 Cantek bandar menghadap tasik ni.

Malamnye kami shopping barang dapur untuk masak dinner dan sarapan. Kami stay di 219 on john. Memang selesa sangat. Siap dengan kelengkapan masak sume. I like sangat. Senang la kami masak tanpa nk share2 dapur bagai.

Okla till next entry. Bila aku rajin la yer... kahkahkah.. actually i need a new lappy and hi speed internet gitu... byeeeee.

1 comment:

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^