Followers

Monday, 7 August 2017

New Zealand : Lake Tekapo

While waiting for discharge kite menaip la sikit kot la sempat abis satu entry dari mereput tak buat ape kan. 

Seterusya kami dari Christchurch akn ke Lake Tekapo. Melalui perjalanan scenic view gitu. Pick stop untuk amik gambar sbb mmg amats la cantek permandangan kat sepanjang perjalanan. Walau pun awan agan tebal dan kekadang gerimis mengundang tapi view still cantek dan amat berbaloi. okla cakap banyak pun x guna meh la kite layan gambar je.. Juling mata Cik Pae sorting mlm tadi..

Peta Perjalanan harini

 Pepagi kami dah siap masak sarapan 

 Nasi goreng adabi amat la memudahkan hidup. Roti sandwich serta buah kiwi sebagai pencuci mulut. 

Seperais birthday cake untuk auntie

Amik gambar berjemaah.

 antara view sepanjang perjalanan

 gigih hakak pki sekert tau

Ok meh la layan gambar view pulak.






 lupin...





 hakak sangat happy cuci mata di NZ nih





 Ok dah sampai Lake Tekapo

 Cantek kan Lupin

 Rezeki kami jumpa Lupin

 Saya pun nak jugak





 Ayuh ke Lake Pukaki plak



Kami stay kat hostel di Lake Tepako. Kagum sangat dengan tasik disini. Jernih amat.. Tp sejuk y teramat. xde la nk bermain2 di kaki gigi tasik. Moment sangat priceless. huhu. Malam nye kami tetiba dihujani whatsup.. Rupenye ade gempa bumi di Christchurch. Ramai la yang risau tp alhamdulillah kami semua ok dah sampai ke Lake Tepako. Tiada gegaran pun. Tapi jalan balik ade yang ditutup. Maka lalu jalan lain.

Ok la.. Lame betul nk discharge. Cik Pae dah lapar balik dah ni... nk gi carik makan. Bye...

1 comment:

  1. salam ziarah..hai..cantiknya lahai tempat tuu...leleh ailio tengok...ntah bile nak sampainyer.. hrp ada rezeki sampai sana seploh thn lagi.. hihi.. <3

    follower #76

    ReplyDelete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^