Followers

Wednesday, 14 November 2012

Camera oh Camera...

Hujung2 tahun ni aku dak berangan nak sebat satu camera ngan lazat ckit dari Panasonic aku tu. Motip sebab aku nak camera yang vogie de vas tuk gi concert. Again!!! Mula2 berangan nak amik S95. Sbb sangat berpuas hati mase gune gi koya dulu. Tapi S95 Zoom x jauh. Maka x sesuai klu nak bawak gi Concert. Setelah menggoogle ada beberape camera yang mangganggu pandangan mata. Aisehhhh

EOS M. 

EOS M ni mmg kasi aku jiwe kacau. Aku suke sbb dia kecik dan ringan. Pastu dia EOS. ahahahaha. Ok aku mmg x pandai pasal camera ni tp aku rase dia best sbb leh tkr lenses. Design dia mmg cun. Aku check spec dia as usual aku blur sbb x paham. Bute camera x aku ni. Price around RM2.5k. okey terlebih cikit budget ni.. 

Canon PowerShoot SX260 HS

Yang ni aku rase sgt simple. Zoom 20X mmg smart klu nak bawak gi concert. Kecik dan mudah nak seludup. ahahaha. Jiwe x kacau sangat ngan camera ni tp aku rase dia perfect gak tuk bawak travel. 2 in 1. cukup la tuk penuhi minat aku ni. Price around RM 1.1k. In budget.

Canon Powershot SX 160 IS

Ni pun macam ok tp dia 16X Zoom jek. Macam Panasonic aku tu kot. Price around RM699. Totally in budget. Hurmmm ni last choice klu aku mmg nak jimat. ahahaha

EOS 1100D

Or patutkah amik yang ni. 1 jer y aku kurang ckit dia berat. Price around RM1.8k

Okeh ni la angan2 aku taun ni. nak beli camera tuk travel + Concert Kpop ku... (jgn bitau mak aku ekkk)
pening @_@




8 comments:

  1. HAHAHAHAHAHA!!!!!

    gi kedai try satu2 weh! baru tahu eekekkekeke

    ReplyDelete
  2. kekeke... aku dulu try kat kedai. plan nak beli canon terbeli panasonic... arghhh stress. RM 1.7 lak tu. nangess T___T

    ReplyDelete
  3. Travel lite and travel in style .... sememangnye aku pilih EOS M ^_^

    ReplyDelete
  4. ko amik je basic dlsr cam aku...janji lens upgrade..body takpe..belajar slow2, lama2 nanti ko mesti bleh paham sbb function canon ni sgt easy-peasy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 aku mmg ada berangan nak beli DSLR ni. tp aku penah merase bawak kamera berat ni... ngan bag pack nyer haishhhh stress.. maklumla travel bawak memacam barang naw... but still in consideration. ngeh3.

      Delete
  5. Wow bercita2 nak amek kemera baru! Sila sila.. Canon Delighting your ways.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... ni baru verangan jer dulu. InsyaAllah ujung2 taun ni murah rezeki aku sebat satu... EOS M sgt tempting!!

      Delete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^