Followers

Wednesday, 5 February 2014

China Guangzhou 2013: Shopping Barang Hiasan Hantaran.

Hello. I will try to complete Entry China ni before next trip. Faizah.. tolong jangan malas yer. Jom kite sambung story China ni. 

Guangzhou dan Shopping mmg xleh dipisah kan. Since tema kali ni dah bertukar menjadi Jln2 shopping maka kami pun round2 la sekeliling Guangzhou utk habiskan duit. Boleh gitu. Actually my lil brother nak tunang so terasa this is the best time to shopping untuk barang hantaran. Kalau cakap pasal brg hantaran ni sangat la kene beli reben2.. paper2 la bagai kan. Seriously kat Guangzhou sangat la heaven. Barang2 tu semua Price 1 gulung = 1 Meter in Malaysia.... Bayangkannnnnnnn. Terjuling la mata aku nak memilih. Since dah tau warna tema maka mudah la sikit nk buat pilihan. Tapi masuk kedai ni xyah nak diva sangat setakat nak beli segulung dua. Dia tanye nk berape dosen trus. So kitorang buat muka sadin la cakap nk sikit jer. So tokey macam malas nk layan. Sedih x leh nk jd diva.. huhuhu

Kedai padat giler ngan barang2 tema kawen2 ni.

Dah la kak.. xyah la propa.. ko beli ape y aku beli kan.. kikikiki

Kompom x lepas EHS ni. Susun sampai ke ceiling ha.

Kedai2 kat sini sume kecik2 jer tp mak datuk penuh kedai tu. Name it nk carik ape.. semua ade. Klu korang cakap stakat nk Window shopping.. xder maknanyer. Kompom balik hotel tangan penuh beg plastik.
Aku x ingat dah berape kali kitorang kluar duit kat ATM gara2 x cukup budget. Kebetulan ada ATM seblah hotel. Mmg xder masalah nk keluarkan duit. Conversion Maybank okla. takla mahal sangat. Not that cheap but acceptable. Xpela bukan keluarkan beribu2 sangat pun kan.  


After that kitorang pusing2 carik kotak and paper bag for door gift. Pilih jer la korang nk patern camner. Price dia xder la murah sangat tp still lebih murah dari Malaysia. Consider your luggage before buy. Paper bag kan kite klu beli nak banyak and flight luggage x murah kan. So klu just nk beli sikit ok la. if not aku x rase worth it. Since aku nak pakai sikit jer beli jer la. Bersama2 kotak hantaran. Cantek2. Kotak hantaran sangat berbaloi beli sbb price dia almost 3 to 4 kali lebih murah.

Berbagai2 warna disitu.. pilih2..

Ni anak tokey kotak

Pada yang nk carik kedai ni meh aku bagi arah tujuan. A adalah continental hotel tempat kitorang stay. Dekat dengan Beijing road. B plak Haizu Square. Sepanjang perjalanan ke Haizu Square tu ade la kedai2 jual memacam so actually jauh gak berjalan tp aku prefer walking daripada using taxi. Maklumla aku kan ade banyak tenaga tersimpan secara tepu di badan. So harus gunekan tenaga tepu tersimpan tu. hahahahaha. Area ni xder subway. 



Okeyla... Next entry aku story tempat shopping beg plak. Kasi juling itu mate... ^____^

7 comments:

  1. OMG mewahnya barang2 tema kawin tu... penuh satu kedai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha kan... sapa y ade dah bau2 nk makan nasik minyak tu sile2.. kikikikiki ade ker??? :P

      Delete
  2. oh..kat Haizu Square...dulu masuk gak HS ni tapi tak beli pape pun..nampaknya kalau lah JM kahwin nanti (entah bila) nak borong barang hantaran kat sini lah hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otw nk ke haizu sguare tu ade memacam kedai dalam mall2 tu.. mase saya pegi tema nk krismas. maka banyak la deco jinggobell.. kt situ pun ade byk jual barang2 untuk hantaran. murah2..

      Delete
  3. Salam perkenalan Iza,

    Wahh seronok betul tengok Iza berjalan-jalan ke kebanyakkan Negara yang Nurul teringin nak pergi hehehe ( waiting list ) bila Iza nak pergi Korea lagi?? Nak follow boleh hahahahaha..

    Iza ada email tak? ini email nurul : cnp_ciknurulpinky@yahoo.com

    Tq yer..

    ReplyDelete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^