Followers

Saturday, 3 January 2015

Bangkok 2014 - Wat Chaiwatthanaram

Kegigihan diteruskan untuk tutup kisah Bangkok ni. Gigih sesangat sebelum tumpuan diberikan kepada trip akan datang. Feelingnyer sama macam First time gi Korea dulu... Hampeh nebes. Ok pape pun kite abiskan ape yang telah dimulakan. 

Sambung dari kisah Lopburi. Petangnye kami ke Ayuthaya. Perjalanan menaiki Van mengambil mase dalam 1 jam. Sampai jer di Ayuthaya kami naik tut tut ke hotel. Mase ni sikit lagik aku nak kehilangan Camera dan Pasport. Giler betul. Beg tertinggal dalam van dan van dah nak jalan. Klu x drama la aku kat Bangkok. Syukur sangat perasan macam something missing. Tepuk dahi.

Perkara pertama kami lakukan ialah check in hotel. Hotel yang kami duduk ni baru renovate. Tp overall puas hati dengan ape yang ade. Nama Hotel Phrakhun House Ayutaya Harga satu malam 1600baht untuk 3 orang. Lokasi betul2 depan jalan besar. After check in kami siap2 untuk makan. Sorry la gambar makan dan hotel telah musnah akibat memori card hp rosak. sob sob. Driver tuk tuk bawa kami ke kedai makan halal. Bagus tul driver ni. Xyah susah2 nk explain. Lepas makan kami ke Wat Chaiwatthanaram. Nak tunggu sunset disini.


Gambar dari pintu masuk

 Kengkonon nak panjat tp macam x daya jer.

Fefeeling jap

Pose ikot arahan tuan director. huhu

lagik.

Kawasan ni agak besar. dalam dok berjalan2 tu aku nampak kegigihan mereka berselfie.
Penyakit satu dunia

Nak sunset dah.. Ready ngan senjata memasing..

Mase ni terpaksa pinjam camera G12 kak anash gara2 camera saya nk mati dah batt habis.

Dan Lagik.

Setelah puas kami pun ke lokasi seterusnyer. Encik Driver tinggalkan kami sebab dia nak gi isik minyak. Sekali tempat yang dia tinggalkan tu gelap nk mampos. xder langsung lampu. Abis kami di mamah nyamuks.. cisss.

Ni la tempat yang dia tinggalkan kami. Wat Phu Khao Thong. 

Aku sebenarnye nak explore tp gelap. kang pape susah. Kami kluar jer dari tempat ni. Sereeemm

Setelah encik driver datang semula dengan, kami mintak dihantar ke Pasar malam. Kat sini ade Festival gitu. Again gambar ni jer yang ade sbb camera sume dah arwah bateri dia. Dok meroyan amik gambar kat Lopburi x berkesempatan nak charge semula. Kat Festival ni macam ade pertandingan menari gitu. Ade kanak2 nyanyi lagu Frozen. Comel sangat2.


Makanan kat pasar malam ni banyaknyer boleh tgok jer la kan. Memacam depa jual ha. Tapi kami dapat jugak makan roti canai perisa pisang dan epal. Disaluti coklat dan susu manis. Bayangkan berape calori dia... buat2 x nampak jer.. ngappp jer la. Perase pisang sedap tp manis yang amats.. Kedai ni ade cop halal. no worry. diyakini.

Malamnyer kami mengemas barang sebab sok kali akan ke Bangkok dan trus ke Airport untuk Balik ke Malaysia. Kami naik Van dari Ayuthaya ke Bangkok. Kemudian ke Airport naik train. Jom la kite zass sisa2 gambar yang ade.

Dalam Van dr Ayuthaya ke Bangkok.

 Kat Train station nk ke airport. 

 Ni la post selfie kami terakhir di Bangkok. Till we meet again bangkok... ewah..

Sempat lagik last minute shopping untuk insan tersayang.. ewah..

Dah sampai KL singgah jap umah Chawanna. Melawat Baby baru dia. Comel tau baby Zafran ni. Betul ke aku eja nama dia ni.. huhu

Mate coklat ok... oh dia malu xnk tunjuk mate..

Alhamdulillah kami yang dr JB selamat pulang kepangkal jalan pada pukul 3pg. Setelah memandu dengan berhemah sekali diiringi lagu2 nasyid.. Hiks. Hahahaha.. Tabah sungguh. ^^

Penutupnyer sile la layan video ni.. Hasil rakaman dan suntingan Janggel.



Habis la sudah kisah Bunga Matahari kali ni. Next trip bertema kekeluargaan sikit. Mohon doakan semuanyer lancar. Till then.. bye sume.. Thanks pade reader yang sudi bace blog y x seberape ni... 

2 comments:

  1. ok dah abis buat kajian
    dah bole updet lagi kisah Bangkok
    sila komen eh!
    hahah

    ReplyDelete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^