Followers

Saturday, 21 September 2013

Korea Summer 2013: Insadong - Sujebi (Halal Food)

Entry Korea summer seterusnyer akan kurang sikit Kpopnyer. Sume yang Kpop aku dah kluarkan. Harini aku nk cite pasal Insadong. Insadong ni macam Myendong gak. Ada kedai2 tuk beli belah. Tapi Insadong x sepadat myeondong. Nape kami beiya nak ke Insadong adelah kerana ada sebuah kedai makan y no KOGI.. means xder daging. Dia cume seafood and vegie jer. Nanti kite zaass pasal kedai tu.

How to get to Insadong 
Subway: Angguk station Exit 6. Jalan tegak jer 100m. then turn kiri.
Jonggak Station exit 3. Tgak jer 300m then belok kiri kat simpang 4. Then tegak 100m then belok kiri lagik.

 Entrance Insadong road.

 Kedai2 cenderahati. Tepuk wallet jer.

 Kedai ni sgt menarik perhatian. cantek kan.

Dia bagi pamplet. Tapi kitorang takut. kikiki

Tadi ada mention pasal kedai makan. Klu tanye kedai makan Sujebi mesti org2 kat situ tau. Kedai ni ada masuk MBC. Terkenal gitu tp kedai dia mmg susah nak carik. Sbb dalam lorong dan pintu dia kecik jer. Hadeh. Dah le lapo mase tu. Aku bagi detail sikit supaya korang senang nak carik kedai ni.

1. Carik Hae Jeong Hospital. Okeh klu jumpe jalan tegak lagik. Depan sikit ada simpang ke kanan. belok kanan.


2. Dari Simpang td jalan tegak sampai Jumpe Woo Lim Gallary. 

3. Bawah Woo Lim Gallary ni ada lorong kecik. Masuk lorong tu.


4. Jalan tegak sampai nampak lorong belak kiri. Nampak x MBC tu. Tu ler pintunyer. Kompius x??



Kedai ni agak suram sikit. Xderla gelap sangat . Makanan yang paling best pancake. pancake dia mmg unik. Dalam ada udang ngan sotong. Sayur2 pun ade. ooooohhhhh sedapnyer.Kitorang order secukup rase. 


Ni lah sujebi. Sub tepung tp ada clam. Sedap.


 Aku x tipu tp ni la kimchi yang paling sedap penah aku makan. Siap kitorang ratah camtu jer.. Ngences dah aku ni.. Rindu la.. Jom terbang ke koya..

 Ni pancake. Uniknyer x muak. Mmg sodap. Aku selalu minyak2 ni kurang sikit tp ni mmg laju jer makan.

 aku x ingat nama dia tp dia macam rojak mee hoon. Pada aku ni la yang paling sedap yummeh. Ni pedas sikit.

Muka tunggu makanan. 

Bile sume dah kenyang kami pun balik. Kedai makan ni kami repeat 2 kali. so paham kan betape la sedapnyer food dia. Next time kalau aku datang kompom aku gi lagik. On the way nak balik tu kami nampakla tunjuk perasaan aman. Menentang peperangan.. tacing jap. Ni student Universiti. Aku x paham sangat dia tulis ape tp aku rase pasal North Korea la kot.. Jangan la perang. Haish..


Kitorang pun tunjuk perasaan gak. Kenyang dan x larat dah nk menapak..

Okeh la... till then byeeee.


8 comments:

  1. Replies
    1. Haah.. bestkan.. siap ada pemuzik Jalanan.. hapening gitu

      Delete
  2. Dulu ke Insadong semata2 nak cari kedai ni lah tapi tak jumpa2..last2 balik gituww je..next time kalau ke sini lagi..nk refer sini sbg guidline :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. mmg susah pun nak carik. kami dok pusing2. pastu give up. trus tanyer org kedai2 kat situ...

      Delete
  3. makanan nampak sedap..saya suka suasana insadong!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap pun.. yummeh. huhuhu rindu dah ni..

      Delete
  4. done follow sini no. 29
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang@gmail.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^