Followers

Monday, 17 August 2015

BigBang Made in Malaysia 2015

 
 

Lame dah rasenyer aku x kluar Entry Kpop. Selama itu la jugak aku x beraktiviti Kpop ni. Setelah hati telah dilukai.. cewahhh. ha gitu kekdahnyer. Dah tua gamaknyer. Slow down sikit. Slow down punye slow down tetibe Big Bang buat concert kat Malaysia plak. Actually aku prefer gi Singapore compare to KL. Sebab dekat. Tapi memandangkan depa buat kat Singapore raya ke 2 maka aku rase amat x logik aku nk berhuga2 dia hari yang mulia hari raya tu kan... So xpe la kite ke KL jer. Actually antara sebab aku x suke concert kat KL, Kete aku si orange tu sokmo merajuk kalau berconcert di KL. It hapen everytime aku gi concert kat KL. Sampai penah sekali aku gi concert kat KL naik flight demi xnk bawak cik orange tu.. And you know what.. it happen again this time... Cost me 1K++ huaaaaa nanges. Miskin hine aku jadinyer. Top overhul ok!!
 
So next time concert.. Orange mmg tinggal rumah... naik flight je... My lovely Kpop friend.. please pickup me at KLIA.. hihihi.. sumpah aku x bawak orange lagik!!. Ok that ot kisah orange yang seakan anti Kpop itu. sob sobs...
 
Kisah nebes nk dapatkan ticket pun bermula. Memandangkan pada mulanye Bigbang annount buat sehari jer confirmla tic sold out seakan goreng pisang panas. Tetibe kak Anis menang Maxis priority line. Padahal kak Anis xnk gi pun. Aku x kire.. kak Anis belikan tuk pae plisssssssss.. ha gitu rayuku... trus transfer duit zaaaassss time tu gak.. Mmg berterima kasih sgt kat Kak Anis ngan Kak liz y pi Q for my tic.. Muahhhh sayang lebey kat uall. Muahhhh lagik sekali.
 
Setelah confirm tic sold out tetibe Bigbang announce 2nd day concert plak... What the fishhhhh OMG... klu ikotkan hati nk jer aku beli lagik tppp ngucap pae.. kang over2 kene petir plak... Bertabah jer la.. yihhhh bigbang ni saja je tau... Ok abis kisah drama tic.
 
Actually aku sebelum concert sempat celebrate birthday Aqilah Tema Phony bagai.. Korang Hade.. Setelah makan berbagai2 aku pun shoot ke Indoor Stadium Bukit Jalil. I is excited!!. Akan bertemu kawan alam maya y dah kenal bertahun dan gonna meet for a first time... Erkkk.. Excited lagik...
 
 Selfie ngan tic dulu.

 
 

 
List Lagu.
 
Oklah.. layan jer la gambar2 ni. berjaya aku snap mase concert. And last sekali Video yang aku dapat rakam. Ni jer la y x gegar.. yang lain sume gegar... BTW.. concert ni mmg best. Everything just perfect.. Mmg worth paying. Ha gitu..  Everyone mmg best but i love Taeyang more... Energetic and Fantastic... As usual.. GD tooo Diva.. Well dia mmg layak untuk mendivakan diri dia... Ayat xleh blah mase aku tgok Infinite challenge.. Profesional does not care all that.. Erkkk.. Improvement dr concert 2012... They can speak English... Wahhhhh terbaik... Masuk class English ke memasing... Go worldwide kot.. mmg patut pun. Seungri cakap melayu.. Puasla dia google tu.. hahaha.. I hv so much fun in Made 2015. Looking forward for next concert from Big Bang... Sebelum masuk army memasing kot... Ok la.. Enjoy the pic and video.
 



















 
 
 
 
Till next next Concert... hehehehe bye....
 



7 comments:

  1. Ok aku nak muntah sebab jeles melantun. Like serioulsy??? I hatchu Pae. Kim salam sayang kat Oren, seakan dia faham kecewa hatiku. Gitu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Don hate me... Hiks.. Oren mmg anti kpop.. Mencik!!

      Delete
  2. akak pandang je dari jauh
    hahahhahaha
    kpop tu hape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. Pandang je tau kak.. Hiks..

      Delete
  3. dengarnya terpaksa bergolok gadai demi konsert ni kan pae. ahaks.

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^