Followers

Wednesday, 3 June 2015

Tanah Aina Fahad : Back to Nature

Actually ni cubaan ke 2 aku setelah cubaan pertama aku tadi gagal.. Dok melayan panggilan dan x sempat save lalu zassss hilang trus semua. Since aku ditahap kebosanan maksima.. Aku cube sekali lagik. Actually aku nk siapkan entry seoul dulu tp since dalam hp ni cume ade gambar Tanah aina maka kite proceed entry tanah aina dulu. Moge aku x blog dlm hati jer entry seoul tu huhu

Ok tercetusnye idea tanah aina ni bila mesyuarat wilayah selatan dah 2 kali miting tp gagal menghasilkan ape2 maka aku... Aku ker?? Ha boleh la aku telah memaksa mereka2 menyambut birthday kami iaitu aku ngan hang dhamin punye birthday dalam hutan. Bertema kan kuning.. Eh jap.. Baru teringat!! Mane baloon kuning!! Mane mane??? Hang dhamin nape kite lupe baloon kuning?? Na aku tuntut baloon kuning next trip hahahaha. 

Disebabkan ahli miting wilayah selatan y lain bz x dapat cuti maka aku pun memulakan perjalanan ke KL bersendirian. Plannyer nk tido rumah chawanna tp memandangkan perjalanan berliku ehh x lalu hiway tp jam bagai nk rak, finally aku give up dah tdo umah abang aku kat Seri Kembangan jek.. Mujur la cancel tdo umah na.. Rupenyer ade org sampai nk sembunyikan oven sebelum kehadiran ku.. Huhu

Melapurkan dari tempat kejadian

Keesokkan paginyer aku bergegas ke rumah na seawal 7 pagi. Sejam kemudian aku pun sampai dengan bantuan En Waze.. Mujur xder sesat barai. Aku jln KL ni mmg fail habis. Sampai2 jer aku dijamu oleh chawanna dengan roti canai y ditebar oleh cawan seawal 6 pagi.. Ha x tau la dia tebar kat mane.. Tp mmg sedap la. Tau2 jer aku x sarap lagik. Aqilah plak sedang bergumbira bermain dengan rakan sebayanye.. Tak lama kemudian, hang dhamin pun sampai.. Tiba2 aqilah jd pemalu umpama anak dara yang hendak dipinang. Trus masuk bilik.. Ya ampun hensem sangat ke hang dhamin nihhh??
 Hang dhamin sedang makan ruti canai..

Jam 9 kami pun gerak ke tanah aina. Masz kami tinggalkan memandangkan dia ade urusan seri paduka baginda dan kami yakin dia sangat kental untuk drive sendiri ke tanah aina. 

Ni dlm kete kak anash yer. Bukan kapal terbang.. 

Setelah memandu dlm 2 jam kami pun sampai. Tahniah pada chawanna kerana berjaya carik jalan yang benar dan kami hanye follow jek.

 Sebelum meneruskan perjalanan ayuh kite selfie dulu. Masz kite selfie bersama mase balik la yer



Setelah beg kami diangkat oleh pekerja resort umpama diva memasing berlenggang, first thing to do ialah isik borang dulu. Tanggung sendiri gitu. Kak anash sedang membaca dengan teliti setiap perkataan di borang. Setelah selesai kami pun makan. Naga pun dah mengaruk. Lepas makan kami ke hotel 5 bintang kami. Jom layan suasana perkarangan hotel kami. Detail hotel korang refer la blog mereka yang lain. Xder plak dlm hp aku ni nk share.


Ni bukan sekadar hiasan yer. Air kolam ni disedut dari sungai berhampiran.. Dan ianyer sentiasa baru. Sejuk sangat.

 Ready for next activity.. Mandi sungai.

Ayuh.. Tak sabar dah mase ni.

Permandangan sungai.. Air agak deras. Kami wajib menggunakan life jacket. Dan dikawal oleh pekerja disini.

    Selfie berjemaah lagik..

Setelah puas berkubang sampai kecut semua jari jemari yang halus ni, kami pun naik. Masing2 berehat di dlam khemah y persis sauna. Ha gitu kepanasan. Bertemakan kuning bagai, kami pun bersiap untuk minum petang. Tetibe kak Anash hadir dengan Kek Birthday bagai... Yang ni mmg aku x jangka pun.. Rupenyer depa berkomplot baking kek bagai ha.. Hasil kerja Aqilah, Kak Anash dan Chawanna. Tu yang sampai nk sorok oven bagai tu... Terharu aku.. Thanks a lot la... Deco by Aqilah ok.. G for girl and B for Boy.. So sweet.

    Aku ngah hantar report kat mak bgtau dah sampai.

    Polkadot HD blanje.. Thanks HD.

    Us party dalam kekenyangan.

    Sesi photography sgt..

   Main susun2 polkadot.

    Photography session.

    Persis retis berposing.

    Dan lagik...

   Dinner plak.

Sesudah dinner kami layan so call live band inport has dari Indonesia. Bukan main ha sume lagu dangdut. Aku masuk bilik jap nk tukar baju tetibe dengar org main piano. Rupenyer Kak Anash main piano Lagu birthday... Kemudian disusuli Lagu birthday versi dangdut.. hahahaha.. Thanks sume..

Berakhirla hari pertama kami di Tanah Aina.. Day 2 esok la aku sambung. Dah malam ni nk tido..
Bye..


7 comments:

  1. Gitewwww ha! Gigih dalam sepital pun update blog! HaHaHa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boring kot. hahahaha.. nk jap lagik kluar satu lagik entry.. ha boleh gitu?? hahahaha

      Delete
    2. kah kah kah! gigihhhhhhhh haiiiii!

      Delete
    3. Kikiki.. Tiada y mengganggu ok... Hahahaha

      Delete
  2. laaa lajunye kuar entry! cisss...hahahah tergelak aku baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menaip dengan penuh feel hahahahaha

      Delete
  3. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    ReplyDelete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^