Followers

Monday, 30 June 2014

Langkawi : Part 2 - Mangrove Tour

Hai semua.. as we know.. wikend adelah mase yang terbaik untuk blogging. Ayuh kite tamatkan episode Langkawi ni. Entry kali ni tema malas nak describe pepanjang. Biar gambar menceritakan segalanyer. Hari ni kami akan buat Mangrove Tour. Semalam masa naik cable car kat bawah tu ade la promoter2 ni dok bagi pakej tour kat Langkawi ni. Sebenarnyer nak sangat naik Dayang bunting tu tapi nak naik dayang bunting kene naik tangga. Mengenangkan ibu memasing x berape nak daya memanjat maka kami pilih Mangrove Tour jer. Kami amik pakej 2 jam (RM250). Private boat gitu.. Bak kate Siti... leh tukar2 seat.. huhu.. 

Dalam Pakej yang kami amik ni ade 8 tempat yang akan dilawati:-
1. Bat Cave
2. Fish Farm
3. Eagle Feeding
4. Mangrove Sightseeing
5. Crocodile Cave
6. Open Sea (Andaman Sea)
7. Mangrove Sightseeing 
8. Icon Kilim Geoforest Park

Sebelum naik boat kami jumpe dengan Azura. Pengacara xplorasi. Dia ade shooting xplorasi. Jom Kite posing bersama Azura dulu. Suke sangat sebab Azura sangat sporting...



Perhentian pertama kami ialah Gua Kelawar. Mak aku siap kate korang gi ler. kat kg pun ade Kelawar. Mesti bau taik kelawar. hahahaha... Jom kite layan gambar kat bawah ni.




Kelawar tgh tdo.





Seterusnya kami dibawa melawat Fish farm. Kat sini banyak beberape jenis ikan diletakkan dalam sangkar. Unik tul perangai ikan ni rupenyer. Ada yang manja ade y ganas. Ikan Pari sangat manja manakala ikan siakap yang korang dok makan tu serius ganaz. Kalau campak makanan bukan main depa berebut. Kuat bunyiknyer. seram aku. Dah macam pirana aku tgok.


Manje tul ikan pari ni. Siap dibelai2 lagik.


Ni plak belangkas.

Permandangan kat sini mmg superb. Walaupun panas aku duduk kat depan boat ngadap laut. Private boat katenyer.. boleh tukar2 seat sesuka hati kan...

Ni plak helang baru lepas mandi.. So dia ngah berjemur keringkan badan. Pakcik boat yang ckp.

Ni namanyer crocodile cave. Serius suspen. Sekali pakcik tu kate kite masuk dalam. Tetibe macam nak kene panic attack jap. Sekali dah dekat pakcik tu kate jgn takut. Dulu jer ade buaya. Sekarang dah xder dah. Phuiiiiii... lega.

Helang ni tengah skodeng tunggu makanan.

Tu dia.. mak aku ngan kompidentnyer tanye.. oo bagi helang makan camni ker. bukan bagi kat tangan ker? Berani sungguh.. ingat pipit ke hape.. helang ni makan lemak n kulit ayam.. Kompom high kolestrol dorang ni.

Ni lah Icon Kilim Geoforest Park

Cantek x gambar ni.. harusla la cun kan...

Dan selepas itu kite meronde la sekeliling kawasan ni.. Jom Cikidaut gambar. biar jer la gambar menceritakan segalanyer yer..


batu muka pakcik tua.

Pulau shape kasut.

Finally ni la encik monyet menanti kami di jetty.

Malamnyer kami misi mencarik Coklat. Ade org buat drama plak nak coklat memacam. Panazzzz hati aku dibuatnyer kan. huhu.. Abaikan. Malam tu kami tdo kat Seaview Hotel. Not bad la hotel ni. Dekat jer ngan Komplek Haji Ismail. Kire klu korang nak borong coklat sesuai la sgt. 

Sebelum Balik Jom Kite Selfie dulu... Bye Langkawi.. 


So Next?? Mana lagik tema Visit Malaysia kite.... lalalalala


6 comments:

  1. tema visit malaysia?????ada lagi ker pas nih???
    (jerit dalam gua kelawar pastu kelawar marah lalu gigit idung...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... Xder plan lagik kak... adekah masuk hutan lagik?? atau menjadi duyung di kepulauan malaya?? gituu..
      Ade amaran keras disitu.. senyap seperti masuk library... gituuuuuu

      Delete
  2. Dulu aku dengan HD pernah la bercita2 nak amik mangrove tour ni tapi sebab mahal sangat terus cancel hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. klu private boat mmg mahal. aku rase rm 250 kot. Tp aku kan bwk ibunda.. kene la invest lebih sikit. tp klu y x private. murah jer. RM 60 /head.

      Delete
    2. Ooooo ada yg private dengan x private ke huhuhu

      Delete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^