Followers

Saturday, 19 April 2014

Royal Belum 2014 : Back to Nature Part 2

Walooo... Ayuh kiter bergigihan menyiapkan entry Royal Belum.. huhu sebenarnyer baru tersedar, wikend adalah satu satunye masa yang aku ade untuk blogging. So here we go.. mari kite!!..

Next destination ialah Jetty dimana kami akan berlabuh untuk bermalam. Cewah ayat.. Kami sebenarnya akan bermalam dia salah satu chalet. Dari perkampungan orang asli agak berhampiran. Dalam pada tu sempat la gak kami snap few gambar.. Cikidout...




Sepatutnya kami akan bermalam disini. Namun.... Main generator malfunction la plak. Ada Generator kecik jer yang boleh cover sampai toilet. Akhirnyer kami decide nak tido dalam boat house jer. Aku x pernah la tdo dalam house boat sebenarnyer so agak nebes la gak. Ok ker persoalannyer.


Petang tu kawan2 dah start bermandi manda dengan seronoknyer didalam tasik.. Mase tu aku dah pening sbb x cukup tdo. Maklumla tido dalam bas. 5 Jam jer aku dapat tido setelah aku kepenatan kat kilang tu. Dalam hati nk jer join dorang tapi risau plak x berjaya kawal diri dlm air disebabkan otak tgh mereng kan. Xpelah.. kang susahkan org len plak. So aku cume melayan perasaan tgok pemandangan. X sabar aku nk tdo.. hahahaha. 

Hasil pancingan. beso kan.

Pada malamnyer selepas makan kami mendengar sedikit penerangan mengenai Royal Belum. Menurut penerangan dalam hutan Royal Belum ni ade harimau, Gajah, seladang, badak dan lain2. Maaflah ade yang x ingat sbb aku dah mamai time tu. Aku baru tau gajah akan jalan pada route yang sama dan dia akan ajar anak2 dia berjalan pada route yang sama gak. Satu lagik info yang menarik.. Kalau gajah kibas2 telinga maksudnyer dia tengah gembire.. huhuhu.. 

Malam tu aku tdo awal dengan nyenyaknyer... Na ajak aku turun bawah gosib katenyer.. hehehe blajar pasal camera aku cakap korang go on la.. aku dok daya lagik dah nak bukak mate. uhuhu.


Pagi esoknyer kami mulakan dengan activity kubang.. huhuhu. Aku rase klu x sekarang mmg xdpt dah mandi air tasik ni. Sangat teruja bile tgok mas terjun, lantas aku dengan pantas capai life jacket. it's time to play!!.. woot woot. Lepas gian. Lame giler dah kot x beraktiviti air ni. Last2 meraka sume pun terjun ke tasik.. hahahaha.. sume pakat malas nk mandi la tuh.. terjun tasik trus.. kiki. 

Nota utk amik pic yang bagus.

Setelah semua bersedia, kami lunch dan ke destinasi seterusnyer. Air terjun plak. Sementara nak ke sana kami ade kelas bersama photographer otai. Aku sebenarnye malu nak join sbb aku sgt beginner yang sangat2. Camera pun dah rosak sampai sekarang x beli2 lagik. Ni pun pki camera Hakak Yantie.. huhu. InshaAllah ade la kot nanti menjelma.. kikiki. Doa murah rezeki sikit. Banyak gajet nk kene upgrade nih.. uhuhu


Untuk ke lokasi air terjun kami kene naik sampan. Suspen kan.. Jom kite zass pic air terjun plak.




Setelah track tahap kesusahan -4 katenyer tu.. kami pun sampai. Sekarang ni musim panas so air agak kurang. Air pun agak keruh. Mula2 sume macam xder perasaan jer nak mandi. Last2nyer.. semua pun mandi. Air terjun ni nampak jer cam kecik tapi dia sangat dalam. sape2 yang xleh nak floating sume kene pakai life jacket. Lama gak kami bermandi manda dan bile sume dah penat sume pun ready tuk balik ke boathouse semula.


Sampai jer di haouse boat memasing mandi untuk bersihkan diri dan packing2 dah untuk pulang. Sepanjang perjalanan ke Jetty kami cube melelapkan mata. Sempat la terlena seketika sambil ditiup oleh angin sepoi2 bahasa tu. Wah gitu. 

Jom kite cikidout plak gambar ni.. Ni lah mereka2 yang menyertai program Royal Belum ni. Gambar yang xder watermark blog aku bermakna milik orang lain. Cr to Hang Dhamin.


Ni Afif, Hang Dhamin ngan Janggel. 


 Ni aku, Mas, Na dan Bya

Aku, Kak anas dan Hang Dhamin. I like this picture.

 Kak Lily, Bya, K.Anas, Aku, Na dan Aqilah

Hang Dhamin, aku, Zara and Hubby.

 Hang Dhamin, Afif, Janggel dan Shahrul

Finallay.. Ni lah kami semua. Mereka adalah Blogger, Traveller dan Photographer. Enjoy life dengan pilihan yang berbeza. Bile kami bersama... we always talk at same page. Except aku la ade masuk unsur Kpop.. Hahahaha bertabah la yer kawan2.. I will try not to make it too obvious in the future.. Gitewww...

Perjalanan ke Grik ke JB agak lancar. Aku sampai umah di JB jam 3 Pagi dan berjaya masuk keje keesokkan harinyer dengan tenaga low level.. Demi sangat!!!.

Big Thanks to Bya sbb tumpangkan naik kereta dan bagi aku bawak kete dia merembat dr Grik ke Ipoh. Thanks gak sebab anto aku ke TBS. 

Thank to Kak Anas sbb bg cekut. Sedap ok..

Thanks gak pada BOA. Pengisian yang ok. dan layanan yang memuaskan. Food pun mmg sedap. Thanks sbb bertabah layan kami semua. Thanks gak sbb x lokek share ilmu. 

And Finally Thanks pada semua sbb sudi layan aku. Sila jangan serik yer. Maafla klu ade yang terover acting.. Terplastic. Terbuat korang annoying. TerKpop lebih... Ter ter ter dan ter... Sesungguhnyer aku mmg TER. kikiki

Sampai Bertemu lagi dengan Tema Visit Malaysia akan datang ^^





6 comments:

  1. Omg dah habis ke????? Tahniah! Hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... kene cepat abiskan.. entry koya x abis lagik... x lame lagik ade entry baru lagik... cewahhh...

      Delete
  2. aduiii..akak jugak tak start part1....yang mukadimmah camtuh je..huhu
    akak pun suka gambo yang pae suka...*Hi Five*

    Alhamdullilah...sedap kan sekut tuh?
    (bukan akak buat)

    Tahniah!!!...anda sememangnyer gigih dalam hal percutian..kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu... kan... Nasib baik HD sudi mengambil gambar kite... kikiki... Gigih mmg gigh cume poket jer kadang2 x gigh... :p

      Delete
  3. adoi dah abis. aku kene gagahkan diri nak siapkan entry terakhir. kalau tak mmg tak hilang beban kat kepala. anyway. slamat berkenalan. jumpe lagi di trip yg laen ceewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi.. br nk salam perkenalan... kikiki... araso.. cu next time... nice to meet u gitu.. ^^

      Delete

Please show your ID or Open ID at least. Comment from Anonymous will not appear in here ^____^